קופות גמל
קופות גמל לחיסכון, דבר חשוב ורבים שחושבים על חיסכון ארוך טווח עולה בראשם הביטוי "קופת גמל". מה היא קופת גמל, ואילו כללים חלים על החיסכון בקופת גמלהמאמר הבא בא לרכז עבורכם את כללי החיסכון בקופות גמל
"קופות גמל" הוא שם כולל למוצרי חיסכון שקיימים היום וכפופים לפיקוח על ידי חוק הפיקוח על שרותים פיננסיים, הוא חוק קופות גמל, משנת 2005. ולתקנות מס הכנסה (כללים לאישור וניהול קופות גמל) מ 1964.
בין קופות הגמל השונות כיום, נמצא את קרן הפנסיה, קרן השתלמות, קופת גמל לקצבה ועוד. על כל סוג של קופת גמל כזו, חלים תקנות שונות שתחיקתן נועדה לשרת מטרה אחת : לעודד חיסכון לגיל פרישה. לכן, יהיו הטבות במס על החוסכים ומעבידיהם, והטלת מס על משיכת הכספים הצבורים בקופה.
קופות גמל – קווים כלליים
ניתן לחסוך בקופות גמל במעמד שכיר, אם יש מעביד ששותף להפקדות החודשיות, או במעמד עצמאי, באם החוסך החליט לפתוח קופת גמל ולחסוך לבדו. חיסכון בקופת גמל יכול להביא לזיכוי במס על סך 35% עד לתקרת ההפקדה הנקבעת מדיי שנה על ידי משרד האוצר.
סך כל הצבירה בקופות גמל ניתנת למשיכה ללא מס רק בגיל פרישה או אם מדובר בקרן השתלמות אז לאחר וותק של 6 שנים. אם החוסך מתעקש למשוך את הכספים שלא כדין, מוטל על הכספים הצבורים מס בשיעור 35% על צבירת התגמולים, או אם מדובר בקרן השתלמות, 48% מס. לקופות גמל שנפתחו לפני 2006 ישנן תקנות משיכה שונות.
כל קופת גמל מנוהלת על ידי חברת ביטוח או בית השקעות שמשקיעים את הכספים במסלולים שונים שנקבעו בחתימת ההצעה לחיסכון בקופת גמל. מטרת החיסכון בקופת גמל עבור החוסך היא לצבור תשואה מירבית על הכסף. באם הכספים צברו רווחים חיוביים, והקופה נפדית, על הרווחים מוטל מס רווחי הון בשיעור 20%. רק אם נפדתה הקופה עם הרווחים בגיל פרישה, גם הרווחים פטורים ממס .
תמורת ניהול הכספים בקופות גמל, מנהלי בתי ההשקעות גובים דמי ניהול. החוק קובע כי דמי הניהול המירביים שניתן לגבות בקופות גמל, הם עד 2% מהצבירה השנתית.
קופות גמל רבות נבדלות בגובה דמי הניהול שלהן. בגלל שקשה יותר לחזות את הרווחים של קופות גמל לאורך שנים, השיקול המכריע עבור רבים הוא גובה דמי הניהול שהקופה מציעה.